Ferenc pápa: Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény

külföld
január 25., 09:37
comments 22

„Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény. Nem bűncselekmény. Persze, bűn, de tegyünk különbséget bűn és bűncselekmény között” – mondta az Associated Press-nek adott interjújában a katolikus egyházfő.

Így „igazságtalannak” tartja azokat a törvényeket a világ számos országában, amelyek kriminalizálják a homoszexualitást. Azt is elismerte, hogy a világ egyes részein a katolikus püspökök támogatják a homoszexualitást kriminalizáló vagy az LMBTQ-közösséget diszkrimináló törvényeket. Az ilyen hozzáállást azonban a kulturális háttérnek tulajdonította, és azt mondta, ezeknek a püspököknek át kell esniük egy változáson, el kell ismerniük mindenki méltóságát.

Ugyanakkor ő is bűnként hivatkozott a homoszexualitásra.

(Borítókép: LAURENT EMMANUEL/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt