Ferenc pápa: Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény

külföld
2023 január 25., 09:37
comments 21

„Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény. Nem bűncselekmény. Persze, bűn, de tegyünk különbséget bűn és bűncselekmény között” – mondta az Associated Press-nek adott interjújában a katolikus egyházfő.

link Forrás

Így „igazságtalannak” tartja azokat a törvényeket a világ számos országában, amelyek kriminalizálják a homoszexualitást. Azt is elismerte, hogy a világ egyes részein a katolikus püspökök támogatják a homoszexualitást kriminalizáló vagy az LMBTQ-közösséget diszkrimináló törvényeket. Az ilyen hozzáállást azonban a kulturális háttérnek tulajdonította, és azt mondta, ezeknek a püspököknek át kell esniük egy változáson, el kell ismerniük mindenki méltóságát.

Ugyanakkor ő is bűnként hivatkozott a homoszexualitásra.

(Borítókép: LAURENT EMMANUEL/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.