Lezárták Phenjant egy „fertőző légúti megbetegedés” miatt

járvány
2023 január 25., 06:02
comments 1

Ötnapos lezárást rendeltek el Phenjanban egy „meg nem határozott fertőző légúti megbetegedés miatt” – írja a szöuli NK News egy észak-koreai kormányközleményre hivatkozva. A város lakóinak vasárnapig az otthonukban kell maradniuk és naponta többször is alá kell vetniük magukat hőmérséklet-ellenőrzésnek.

A lap szerint a lezárások hírére a phenjaniak kedden már elkezdtek készleteket felhalmozni. Az nem derült ki, hogy Észak-Korea más városaiban is rendeltek-e el zárlatot.

Decemberben még maszkban sétáltak az emberek a fővárosban.
photo_camera Decemberben még maszkban sétáltak az emberek a fővárosban. Fotó: KIM WON JIN/AFP

Az ország diktatórikus vezetése 2022-ben ismerte el az első covidos megbetegedést és augusztusban már „győzelmet” jelentett be a járvány fölött. A rezsim sosem erősítette meg, hogy hányan kapták el a covidot, nyilvánvalóan azért, mert nincsenek meg az eszközei a széles körű teszteléshez.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.