Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Lezárták Phenjant egy „fertőző légúti megbetegedés” miatt

járvány
január 25., 06:02
comments 1

Ötnapos lezárást rendeltek el Phenjanban egy „meg nem határozott fertőző légúti megbetegedés miatt” – írja a szöuli NK News egy észak-koreai kormányközleményre hivatkozva. A város lakóinak vasárnapig az otthonukban kell maradniuk és naponta többször is alá kell vetniük magukat hőmérséklet-ellenőrzésnek.

A lap szerint a lezárások hírére a phenjaniak kedden már elkezdtek készleteket felhalmozni. Az nem derült ki, hogy Észak-Korea más városaiban is rendeltek-e el zárlatot.

photo_camera Decemberben még maszkban sétáltak az emberek a fővárosban. Fotó: KIM WON JIN/AFP

Az ország diktatórikus vezetése 2022-ben ismerte el az első covidos megbetegedést és augusztusban már „győzelmet” jelentett be a járvány fölött. A rezsim sosem erősítette meg, hogy hányan kapták el a covidot, nyilvánvalóan azért, mert nincsenek meg az eszközei a széles körű teszteléshez.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt