Musk gyakorlatilag bevallotta a bíróságon, hogy becsapta a befektetőit

külföld
január 25., 08:58
comments 10

Elon Musk azt vallotta a bíróságon, hogy nem kötött kötelező érvényű megállapodásokat a befektetőkkel akkor, amikor 2018 augusztusában azt írta a Twitteren, hogy „biztosítva van a finanszírozás" a Tesla magánkézbe vételéhez. A milliárdosnak épp azért kell a San Franciscó-i szövetségi bíróság előtt felelnie, mert a részvényesek azt állítják, ezzel az egy bejegyzéssel komoly veszteségeket szenvedtek.

Musk ugyanakkor azt mondja, szóban több befektetővel is megegyezett már, a finanszírozás „nem volt kérdéses" szerinte, így a bíróságra bízta annak eldöntését, hogy akkor most valóban félrevezette-e az autógyár részvényeseit.

photo_camera Elon Musk elhagyja a bíróság épületét. Fotó: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP

Ügyvédje, Alex Spiro kérdéseire válaszolva Musk azt mondta, hogy a tweetjével a befektetőket akarta tájékoztatni a Tesla magánkézbe vételével kapcsolatban. Szerinte akkor már több finanszírozási forrást is igénybe vehetett volna a meglévő részvényesektől, mint például az Oracle Corp társalapítója, Larry Ellison, egy szaúd-arábiai szuverén vagyonalapig vagy a saját vagyonáig.

Kilencfős esküdtszék dönt majd arról, hogy a Tesla vezérigazgatója mesterségesen fújta-e fel a vállalat részvényeinek árfolyamát azzal a bizonyos tweettel.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt