Musk gyakorlatilag bevallotta a bíróságon, hogy becsapta a befektetőit

külföld
2023 január 25., 08:58
comments 10

Elon Musk azt vallotta a bíróságon, hogy nem kötött kötelező érvényű megállapodásokat a befektetőkkel akkor, amikor 2018 augusztusában azt írta a Twitteren, hogy „biztosítva van a finanszírozás" a Tesla magánkézbe vételéhez. A milliárdosnak épp azért kell a San Franciscó-i szövetségi bíróság előtt felelnie, mert a részvényesek azt állítják, ezzel az egy bejegyzéssel komoly veszteségeket szenvedtek.

Musk ugyanakkor azt mondja, szóban több befektetővel is megegyezett már, a finanszírozás „nem volt kérdéses" szerinte, így a bíróságra bízta annak eldöntését, hogy akkor most valóban félrevezette-e az autógyár részvényeseit.

Elon Musk elhagyja a bíróság épületét.
photo_camera Elon Musk elhagyja a bíróság épületét. Fotó: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP

Ügyvédje, Alex Spiro kérdéseire válaszolva Musk azt mondta, hogy a tweetjével a befektetőket akarta tájékoztatni a Tesla magánkézbe vételével kapcsolatban. Szerinte akkor már több finanszírozási forrást is igénybe vehetett volna a meglévő részvényesektől, mint például az Oracle Corp társalapítója, Larry Ellison, egy szaúd-arábiai szuverén vagyonalapig vagy a saját vagyonáig.

Kilencfős esküdtszék dönt majd arról, hogy a Tesla vezérigazgatója mesterségesen fújta-e fel a vállalat részvényeinek árfolyamát azzal a bizonyos tweettel.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.