Négy és fél tonna kokaint foglaltak le a Kanári-szigeteknél

külföld
2023 január 28., 11:06
comments 2

A spanyol hatóságok 4,5 tonna kokaint foglaltak le a Kanári-szigeteknél egy togói zászló alatt közlekedő teherhajón, amely Latin-Amerikából érkezett - jelentette be a spanyol rendőrség szombaton.

Elmondták, hogy több mint két éve figyelték az Orion V nevű hajót, melyet többször is átkutattak már, de eddig a „megfelelő bizonyítékok” ellenére nem sikerült a fedélzeten kábítószerre bukkanni. Az áttörést egy légi egység érte el január 24-én. A hajó élő állatokat szállított a Közel-Keletre, a kokaint pedig az állatok etetéséhez használt silókban rejtették el.

Az akcióban a hajó teljes, 28 fős legénységét őrizetbe vették. A spanyol bűnüldöző szervek mellett az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) és a togói rendőrség is részt vett.
Január közepén egy ugyanekkora és ugyanígy togói zászló alatt hajózó teherszállítón ugyanekkora mennyiségű kokaint találtak, szintén a Kanári-szigetek közelében. Így januárban a spanyol hatóságok összesen 9 tonna kokaint foglaltak le.

link Forrás

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.