Vagyonosodási eljárást kért a Schadl-ügyben felmerült fideszesek ellen a Párbeszéd

belföld
2023 február 02., 14:33
comments 7

A Schadl-Völner ügy kapcsán kiszivárgott tanúvallomásokban az Igazságügyi Minisztérium több alkalmazottja is azt állította, hogy fideszes képviselők befolyásolták a végrehajtói helyek kiválasztását.

Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője csütörtökön sajtótájékoztatót tartott az ügy kapcsán, egy facebookos bejegyzésében pedig azt írta, hogy a „fideszes Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf, Cseresnyés Péter és Csizi Péter neve felmerül a végrehajtói maffia ügyében tett tanúvallomásokban. A rendőrség nyomozza ki ezeknek a képviselőknek az érintettségét is!”. Szerinte katasztrófa, hogy „konkrét nevek hangzottak el, mégsem nyomoznak a képviselők ügyében”.

A Telexhez eljutott tanúvallomásokban többen is említették, hogy listák voltak a pályázaton „támogatott” emberekről, és egyes nevek mellett monogramok és nevek szerepeltek, hogy kik támogatják őket „magasabb szintről”. Több tanú is azt állította, a V. P. monogram Völnert jelöli, de felbukkant a támogató nevek között Gelencsér Attila, Szatmáry Kristóf, Cseresnyés Péter vagy Csizi Péter országgyűlési képviselők neve is. Voltak olyan monogramok is, amiket a minisztérium középső szintjén lévő munkatársak sem tudtak dekódolni, és nincs hozzájuk megfejtés a lap által megismert iratokban: Ko. Zs., M. L., L. T., R. T., B. T.

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért hivatali vesztegetés miatt, akkor, ha beismerik az ügyészség által feltárt bűncselekmények elkövetését. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.