Ukrán tulajdont államosítanak az oroszok

külföld
2023 február 03., 20:59
comments 1

A "barátságtalan államokhoz" kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról határozott pénteken az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben törvénytelenül elcsatolt Krím-félsziget államtanácsa. A listán mintegy félezer tétel szerepel.

Az érintettek között van Szerhij Taruta, Ihor Kolomojszkij, Rinat Ahmetov, valamint Arszenyij Jacenyuk üzletemberek, továbbá 12 ukrán bank és a Dinamo Kijev focicsapat is.

Az államosítás vállalkozásokra, bankokra, a turisztikai és sportinfrastruktúra létesítményeire, emellett az Oroszország szerint ellenséges államok kintlévőségeire is kiterjed. Az államosított vállalatok folytatják tevékenységüket.

Szergej Akszjonov, a Krím Kreml által kihelyezett vezetője közölte, hogy az államosított vagyon eladásából befolyó összeget a "különleges hadműveletben" résztvevők támogatására fordítják majd. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.