Lelőtték a kínai kémballont

külföld
február 04., 20:06
comments 20

Amerikai vadászgépek lelőtték a feltételezett kínai kémballont Dél-Karolina partjainál az Atlanti-óceán felett. A művelet előtt légtérzárat, és részleges hajózási tilalmat rendeltek el a környéken. A videófelvételek szerint a léggömb egy kisebb robbanás után a vízbe zuhant.

Peking szerint meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb. Állításuk szerint a vártnál erősebb szél elfújta a korlátozottan irányítható eszközt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.