Narancssárga riasztást adtak ki az ország harmadára a viharos szél miatt

időjárás
2023 február 04., 05:53

Narancssárga riasztást adott ki az ország harmadára az várható erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra. A veszélyjelzésben arra hívják fel a figyelmet, hogy

napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. A Dunántúli-középhegységben, a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

Eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet szombaton. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.