Deutsch Tamás: A Transparency International a világ legkorruptabb szervezete

POLITIKA
2023 február 05., 16:58
comments 34
Deutsch Tamás 2022. november 8-án Nagykátán
photo_camera Deutsch Tamás 2022. november 8-án Nagykátán Fotó: botost/444

Deutsch Tamás a Hír TV Európai Híradó című műsorának vendégeként a „a világ egyik legkorruptabb szervezetének” nevezte a Transparency International-t - vette észre és írta meg vasárnap délután a Telex.

A fideszes politikus annak apropóján volt a nemzetstratégiai jelentőségű televízió vendége, hogy az Európai Unió 27 országa közül Magyarország kapta a legrosszabb értékelést a Transparency International (TI) 2022-es Korrupció Érzékelési Indexén (CPI).

Deutsch úgy értékelte a jelentést, mint a Soros György nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány politikai projektjét:

„Az a helyzet, hogy a Transparencyt tokkal-vonóval a Soros György által alapított, Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozza, és mindenben a Transparency International az őt finanszírozó Nyílt Társadalom Alapítvány politikai megrendeléseit teljesíti. A rabló az, aki pandúr után kiált.”

A fideszes képviselő szerint a TI maga testesíti meg a politikai korrupciót, amit az bizonyít, hogy ugyanez a szervezet az Európai Parlamentben kirobbant korrupciós ügyekről nem ejt szót. Deutsch szerint Soros és hálózatának magyargyűlölete magyarázza azt, hogy Magyarországot hozták ki az unió legkorruptabb országának.

A műsorban Deutsch egy ponton egyenesen a világ legkorruptabb civilszervezetének nevezte a TI-t, ehhez képest érdekesség, jegyzi meg a Telex cikke is, hogy a kormány által bizottsági nyomásra létrehozott Integritás Hatóság korrupcióellenes munkacsoportjába bekerült Ligeti Miklós, a TI jogi igazgatója is.

A Hír TV műsora ezen a linken érhető el. (Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.