18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Pornográf filmben szerepel Michel Houellebecq, a kortárs világirodalom nagy provokatőre

MŰVÉSZET
2023 február 07., 12:55

A kiszámítottan botránykeltő nyilatkozatok és könyvek után új csatornát talált a népszórakoztatásra Michel Houellebecq francia író. Most éppen kamerák előtt szexelt.

link Forrás

Egyelőre a trélerje jelent meg a videónak, amit március 11-én fognak bemutatni teljes hosszában. A rövid előzetesben először egy szülni induló nő, majd egy szülés képei villannak fel, miközben megtudjuk, hogy a narrátor az apa, a gyereke karácsonykor született meg, de ő egyformán utálja az ünnepeket és a gyerekének örvendező apa hagyományos szerepét. Majd bátor átkötéssel megtudjuk, hogy hozzá hasonlóan ócska karácsonya maximum Michel Houellebecq-nek, a híres írónak lehetett, akinek komplett kéjutazás volt leszervezve Marokkóba az ünnepekre, de végül nem utazhatott el, mert sanszos volt, hogy iszlám szélsőségesek rabolhatják el. Az író azért sajnálkozott ennyire, mert a felesége egy hónapon át szervezte a kurvákat, hogy jól szórakozhassanak Marokkóban. (Houelleubecq harmadik felesége 2018 óta a nála 34 évvel fiatalabb, kínai származású Qianyun Lysis Li.) Így végül a holland rendező szervezett neki olyan lányokat, akik kíváncsiságból szívesen lefeküdtek a híres íróval, amit az engedélyükkel le is filmeztek.

Bár a világsajtó - például a londoni Times - úgy interpretálja, hogy Houellebecq pornózik, ez ebben a formában nem igaz. A fenti leírás sem jellegzetes pornófilmre utal. A francia író egy 2016 óta futó, kortárs képzőművészeti tematikájú holland netes videósorozat, a Keeping It Real Art Critics 67. epizódjának lesz a főszereplője.

A KIRAC provokatív ugyan, és videóiban visszatérően mutat be szexuális aktusokat is, de alapvetően semmi köze a pornóhoz. A három kortárs művész, Tarik Sadouma, Kate Sinha és Stefan Ruitenbeek által indított széria a kortárs képzőművészeti közeg - a művészeti iskolai képzéstől a kurátorokon, a művészeket és a közönségen át a gyűjtőkig - ellentmondásaival, problémáival és vélelmezett képmutatásával foglalkozik. Néha komolyan, néha viccesen, néha szexszel provokálva tesz fel művészeti/közéleti kérdéseket. Nemrégiben például olyan filmet publikáltak a sorozatban, amiben egy szélsőjobbos, iszlamofób filozófus fekszik le egy baloldali aktivista nővel egy rakás kortárs képzőművész jelenlétében.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.