Scholz: Szigorítják az uniós szankciókat a háború kitörésének évfordulóján

háború
2023 február 08., 15:29
comments 4

„Ukrajna Európához tartozik, jövője az Európai Unióban van. Ez egy valós ígéret,” mondta a német kancellár szerdán a Bundestagban. Olaf Scholz kijelentette: a háború egyéves évfordulóján az Európai Unió tovább szigorítja az Oroszországgal szembeni szankciókat. A kancellár a csütörtökön kezdődő uniós csúcs előtt ismertette a német álláspontot a szövetségi parlamentben. Szerinte a szankciók tervezett szigorítása világos üzenet lesz Putyinnak, hogy nem nyerheti meg a háborút. Scholz leszögezte: Németország kiáll Ukrajna mellett, de nem hoz olyan döntést, amelynek révén a NATO belekerül a háborúba.

„Nem a NATO háborúzik Oroszországgal, hanem Oroszország támadta meg Ukrajnát”

- mondta. Tehát "Putyinnak kell abbahagyni a háborút, minél előbb, annál jobb", nemcsak a két félnek, hanem az egész világnak. (MTI, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.