Bomba lett a népszavazás a nádasdladányi adótorony vitájában

belföld
2023 február 15., 19:41
comments 42

Nádasdladány egy közel kétezer lelkes falu Fejér és Veszprém megyék határán. Ami előnye, az a hátránya is: közel van a Balaton, de ebből turisztikai előnyt kovácsolni nem könnyű, a Sárrét szélén, a 7-es és a 8-as út között fekszik félúton. Szépen felújított nevezetessége is van, a 18. században épített kastély, amit Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adott át 2021 nyarán.

Nem ide való a torony

Kocsis Mátétól, egy helybeli lakostól kaptunk levelet, aki bevezetőjében az örök szerelem kastélyának nevezte a Nádasdyak egykori otthonát, de nem ezért írt, a téma sokkal prózaibb: negyven méter magas adótornyot akarnak építeni a falu szélére. A beruházással szerinte az alábbi problémák vannak:

  • országos tájképvédelmi területen van;
  • közvetlen közelében van egy sportpálya;
  • 15-20 méterre van egy kedvelt játszótér;
  • szintén a közelben van fitneszpark, tornaterem, általános iskola, egészségház, gyógyszertár;
  • a tágabb szomszédságában van 24 lakóingatlan;
  • ezen a térségen szokták rendezni a búcsúkat, falunapokat, gyereknapokat.
photo_camera A nádasdladányi adótorony tervezett helyszíne sárga színnel jelölve Fotó: Google Maps

Nádasdladányban két nagy focipálya is van egymás mellett, az egyiken amerikait, a másikon hagyományosat játszanak. Bármennyire is különös, versenyszerűen Nádasdladányban az amerikai foci dívik. Itt találkoztunk a levél írójával.

Mit betonoznak az amerikaifoci-pálya mögött?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.