Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt a tengerbe

külföld
2023 február 18., 13:18

Japán kizárólagos gazdasági övezetén belüli vizeken csapódott be a szombaton Észak-Koreából kilőtt újabb ballisztikus rakéta, erősítette meg a dél-koreai vezérkari főnökség és a japán parti őrség. Idén ez még csak a második rakétateszt volt, januárban rövid hatótávolságú rakétát lőttek.

A szombati rakétakilövés.
photo_camera Fotó: YUKI KUROSE/The Yomiuri Shimbun via AFP

Phenjan Dél-Korea és az Egyesült Államok pénteken bejelentett 11 napos hadgyakorlatára reagálhatott a rakétával. A hadgyakorlatok előkészületei jövő héten kezdődhetnek, Szöul azt állítja, arra az esetre is felkészültek, ha Észak-Korea ténylegesen atomfegyvert vetne be. (via MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.