Nem árulja el a kormány, hogy milyen beruházásokról tárgyal Kínával

POLITIKA
2023 február 21., 19:07

„Ne feledjük, hogy a világgazdaság legsötétebb évében tudtuk bejelenteni a magyar gazdaságtörténet legnagyobb beruházását. És most is zajlik négy nagy kínai vállalattal olyan tárgyalássorozat, amelyek lezárultával nyolc-tízmilliárd eurónyi újabb beruházás érkezhet Magyarországra” - mondta hétfőn Szijjártó Péter miután Budapesten fogadta a Kínai Kommunista Párt központi külügyi bizottságának igazgatóját, Vang Ji államtanácsost. A külügyminiszter hozzátette: „hazánk sokat profitál az együttműködésből, ez nélkülözhetetlen volt ahhoz is, hogy Magyarország minden krízisből megerősödve kerüljön ki.” A tárgyalás alatt álló beruházásról annak értékén kívül nem közölt érdemi információt Szijjártó, ezért a látogatás másnapján az RTL Híradója kérdéseket küldött a Külügyminisztériumnak, de csak azt a választ kapták, hogy

folyamatban lévő tárgyalásokról nem adhatnak ki információt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.