A gyilkos visszatért a tetthelyre, és újra gyilkolt

bűnügy
2023 február 23., 05:31
comments 6

Egy floridai gyilkosság gyanúsítottja pár órával a gyilkosság után visszatért a bűncselekmény helyszínére, és újra lövöldözni kezdett. A 19 éves Keith Kelvin Moses a gyanú szerint szerda reggel lőtt agyon egy húszas éveiben járó nőt a floridai Orlandóhoz közeli Pine Hillsben, hogy aztán néhány óra múlva visszatérjen a tetthelyre, és ámokfutásba kezdjen. Másodjára egy tévériporterrel és egy közelben lakó kilencéves kislánnyal végzett, a tévéstáb egy másik tagját és a kislány édesanyját is életveszélyesen megsebesítve. A két sérültet válságos állapotban szállították kórházba.

Keith Melvin Moses, a Pine Hills-i gyilkosságok gyanúsítottja.
photo_camera Keith Melvin Moses, a Pine Hills-i gyilkosságok gyanúsítottja. Fotó: HANDOUT/Getty Images via AFP

"Szörnyű nap volt ez a közösségünk és médiapartnereink számára" - közölte John Mina Orange megyei seriff már az ámokfutás után. "Sokukkal dolgozom együtt, sokukat ismerem, és tudom, milyen nehéz a munkájuk, és milyen fontos mind a közösség, mind a rendőrség számára. Közönségünkből senki, sem egy anya, sem egy kilencéves kislány, sem egy újságíró nem lehet fegyveres erőszak áldozata" - mondta a sajtótájékoztatójára egybegyűlt újságíróknak.

A rendőrséget szerda reggel riasztották egy lövöldözés helyszínére. Az áldozat egy húszas éveiben járó nő volt, a gyilkossággal gyanúsított Moses ismerőse. Néhány órával később Moses visszatért. Egy szemtanú leírása szerint odasétált a tévéstáb kocsijához, tüzet nyitott, majd a közeli házhoz ment, ahol agyonlőtte a kilencéves kislányt és megsebesítette az anyját.

Mina tájékoztatása szerint az első gyilkosság ügyében már vádat is emeltek Moses ellen, akit hamarosan a két további gyilkossággal és két gyilkossági kísérlettel is meggyanúsíthatnak. Mosest korábban már vádolták fegyvertartással, súlyos testi sértéssel, halálos fegyverrel elkövetett támadással, betöréses lopással is. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.