2023 február 27., 14:42

A jobbikos Lukács László György szerint békét nem úgy kell akarni, ahogy azt Orbán elképzeli

A Jobbik frakciójából Lukács László György reagált Orbán Viktor beszédére. A képviselő elmondta, pártja álláspontja, hogy csak a nyomor elleni háború lehet mindig igazságos. Oroszország Ukrajna ellen indított agressziója viszont egy igazságtalan háború.

Lukács szerint Orbán szeret a békéről beszélni, de azt mindenki tudja, hogy a valódi békéhez egy sokkal hosszabb folyamat vezet. Feltette a kérdést: ha nem Ukrajna, hanem Magyarország lenne Oroszországgal határos, ő melyik négy megyét adná oda a békéért cserébe? Mert Ukrajnában most ez a helyzet. A képviselő szerint a magyar kormány feltűnően jó viszonyt ápol Oroszországgal, és ez nem segíti a magyar emberek gondolkodását.

Lukács úgy véli, a miniszterelnök a gazdasági adatok sorolása során nem beszélt arról, hogy a közelmúltban bezártak több mint 600 postafiókot, számos és rendőrségi épület, háziorvosi ügyeleteket szüntetnek meg, és nem beszélt az Európa-rekorder inflációról sem. Amit a kormány rendszeresen a szankcókhoz köt, pedig már a háború előtt is elhangzott, hogy infláció lesz. A kormány viszont elmulasztott megtenni azokat a lépéseket, melyekkel a nagyobb bajokat meg lehetett volna akadályozni.

Lukács László György (Jobbik)
photo_camera Lukács László György (Jobbik) Fotó: Németh Dániel/444