A minisztereken kívül a többi kuratóriumi kádert is kemény döntés elé állította az EU

POLITIKA
2023 február 27., 06:52

Miután a kormánytagoknak távozniuk kell a modellváltott egyetemek kuratóriumaiból, azok a kormányzati káderek is döntés elé kerültek, akiknek más pozíciójuk volt.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a 24.hu kérdésére elárulta, hogy február 14-én inkább lemondott a miniszteri biztosi pozíciójáról, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke maradhasson.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán 2020. július 31-én.
photo_camera Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTÜ strandfejlesztési programjának negyedik üteméről tartott sajtótájékoztatón Zánkán 2020. július 31-én. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A lap szerint az ellenzéki tagként eladott Szili Katalin sem miniszterelnöki megbízott többé, hogy a pécsi Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumában maradhasson, de az örök kormánypárti politikus ezt nem erősítette meg. Ugyanakkor a kormányzati honlapon már nem szerepel a neve a miniszterelnöki megbízottak között.

Szili Katalin
photo_camera Szili Katalin Fotó: Orbán Viktor

Wáberer György sem kormánybiztos már, amióta Tiborcz István kivásárolta a cégéből, de a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságát azért megtartotta. Valamint Bedros J. Zoltán, a Semmelweis Egyetemet fenntartó Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány kuratóriumi tagja sincs már a miniszterelnöki megbízottak között.

A lap megjegyzi, hogy az évente hatszor ülésező kuratóriumok tagjai átlagosan 1–1,5 millió forintos tiszteletdíjat vihetnek haza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.