2023 február 27., 15:22

Duró Dóra aggódik, hogy Orbán megszavaztatná Svédország és Finnország NATO-csatlakozását

A Mi Hazánk nevében Dúró Dóra azzal kezdte felszólalását, hogy Orbán Viktor több kérdésben is ellentmondásosan nyilatkozott. Elsőként Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról beszélt, és aggodalmát fejezte ki, hogy a miniszterelnök meg akarja szavaztatni ezeknek a szerződéseknek az elfogadását a frakciójával. Duró szerint „ez mélyítené a konfliktust, az eszkaláció felé mutatna” - Orbánnak inkább meg kellene gondolnia, nem lenne-e jobb, ha Magyarország nemmel szavazna a csatlakozási szándékokra.

Duró szerint be kell rendezkedni a háborúra, mert már az IMF is azzal számol, hogy Oroszország éveken át képes lesz még finanszírozni azt.

A képviselő ezutánkicsit személyesebbre vette a felszólalását, és Orbánt egy rossz focistához hasonlította, aki a buckás pályára és a páratartalomra fogja a vereséget. Az inflációra utalt, ami már a szankciók bevezetése előtt emelkedni kezdett, különös tekintettel az élelmiszerek inflációjára. Duró szerint elégtelen a családtámogatási rendszer is, mert a teljes termékenységi arányszám csökken, és szomorúan konstatálta, hogy Orbán feladta 2018-as álmát a 2,1-es termékenységi arányszámról.

Annak a tanárnak az ügyéről is beszélt, aki egy eltávolított TikTok-videóban egy 15 éves diákkal való viszonyáról beszélt, és akinek az Észak-budapesti Tankerületi Központnál ezért felmondtak. Duró szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom már öt éve jelezte az esetet a KLIK-nek és a gyermekvédelemnél is, mégsem történt lépés, így aztán fontosabb lenne a törvények betartatása akár az újabbak megalkotásánál is.

Dúró Dóra (Mi Hazánk)
photo_camera Dúró Dóra (Mi Hazánk) Fotó: Németh Dániel/444