2023 február 27., 14:57

Gelencsér Ferenc: Hol van az a bátor fiatal, aki az oroszokat hazaküldte?

A Momentum elnöke azzal kezdte, hogy megkérdezte, jól érti-e, hogy Orbánnak nincs ötlete se a megélhetési válság, az egészségügy problémáinak megoldására? Megjegyezte, a miniszterelnök nem ejtett szót sem a pedagógusokról, sem a debreceni akkumulátorgyárról, sem a Völner-ügyről. Beszélt viszont a genderkérdésről, ahelyett, hogy a mehghatározó ügyekkel foglalkozna. Milyen miniszterelnök az, aki ennyi év után is folyton mást hibáztat az ország problémáiért? Akár az ellenzéket, akár Soros Györgyöt, akár Brüsszelt? - kérdezte Gelencsér.

A háborúról szerinte Orbán folyamatosan csak végtelenül üres frázisokat ismételget. „Elítéli Oroszországot, de mégse, támogatja Ukrajnát, de mégsem”. Miért nem ment még el Kijevbe? Mitől fél? Lehet, hogy amíg Putyin meg nem engedi neki, egy szalmaszálat sem mer arrébb tenni? - kérdezte a pártelnök. „Hol van az a bátor fiatal, aki az oroszokat hazaküldte?”

Mivel maradt szabad némi felhasználható ideje, azt arra használta volna fel, hogy 60 másodperces csenddel adózzanak a háború áldozataira, de ez nem igazán jött össze. Tordai Bence, a következő felszólaló szabadkozott is kicsit, hogy át kell vennie a szót.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke
photo_camera Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke Fotó: Németh Dániel/444