2023 február 27., 15:44

Kocsis Máté bevédte Orbánt

A Fidesz frakcióvezetője is szót kért. Kocsis szerepe az volt a frakcióvezetők felszólalásai után, hogy még a miniszterelnöki viszontválasz előtt bevédje a kormányfőt, ami a közvetítés során különösen szórakoztatóra sikeredett, mivel Orbán a kameraképen épp előtte helyezkedett el.

Kocsis azzal kezdte, hogy Orbán és a Fidesz egy békepárti nyilatkozatot készül az országgyűlés elé terjeszteni, őrült nyomás közepette, mert Európa fegyverszállításokat követel, politikai össztűz alatt áll Magyarország, és ezt csak egy parlamenti határozat segíthet ezt visszaverni.

Rögtön aggodalmát is fejezte ki, hogy a baloldalra ezúttal sem lehet majd számítani, csakúgy mint a migrációs válság és a koronavírus idején, mert nekik mindig egy másik ország érdekei a fontosak.

Kocsis ezután kiosztott néhány személyes megjegyzést Gyurcsánynak, aki miniszterelnökként szerinte lapított a 2008-as grúziai agresszió idején, sőt, magánlátogatásra utazott Moszkvába; a momentumosokat egy Fekete-Győr momentummal vette elő, amikor a politikus zuhannyal próbálta letisztítani elektromos rollerét, de kapott beszólást a „dollárokért ANTIFA-érdekeket védő” párbeszédes Tordai Bence is.