2023 február 27., 14:39

Orbán: 2023 veszélyes esztendő

4-5 év alatt 120-ról 261-re nőtt az elkövetők száma, váltott témát Orbán. A kormány szerinte világos utasítást adott, hogy az összes ilyen ügyet derítsék fel. Elvárjuk, és személyesen is elvárom a tankerületi vezetőktől, iskolaigazgatóktól, hogy védjék meg a gyerekeket - mondta a miniszterelnök

Az egész genderpropagandát nem szabad félvállról venni, viccként kezelni, komoly dologról van szó, hívta fel a figyelmet. Tavaly április 3-án volt egy (érvénytelen - M.G.) gyermekvédelemi népszavazás, ahol a magyarok túlnyomó többsége nemet mondott. Ha a világ megbolondul, ha Brüsszel mentegeti a menthetetlent, Magyarország akkor is maradjon normális. Orbán az összes frakciót arra kérte, hogy legyenek együttműködök a gyermekek védelme érdekében.

Arról is beszélt, hogy Törökország a „barátunk, sőt, szövetségesünk”, és a magyarok az elsők között léptek, rengeteg ember életét mentették meg a mentőcsapataink, büszkék vagyunk rájuk. Nekünk magyaroknak mindig, de háborús idékben különösen ki kell állnunk a honfitársainkért. Gyászoljuk a frontvonalban meghalt magyarokat. És még most is érik a magyarokat atrocitások, csorbítják a nyelvhasználati jogot, leváltják az igazgatókat. A kárpátaljai magyarok több tiszteletet érdemelnek- hívta fel Orbán a figyelmet.

2023-ban egyszerre kel megküzdeni a szomszédos háborúval, az inflációval és a déli határokat érő migrációs nyomással. Ki kell állni honfitársainkkal. 2023 veszélyes esztendő, minél időszerűbb, az Alaptörvény parancsa: legyen béke, szabadság és egyetértés.