Zelenszkij indoklás nélkül leváltotta a kelet-ukrajnai csapatok egyik parancsnokát

háború
2023 február 27., 06:08

Az ukrán elnök vasárnap egysoros rendelettel, indoklás nélkül váltotta le a Kelet-Ukrajnában harcoló csapatok vezetését segítő egyik parancsnokát, Eduard Moszkaljovot.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Pedig Volodimir Zelenszkij a pénteki beszédében név szerint is megemlítette a tisztet. Ugyanakkor az elnök az elmúlt hetekben többször is nehéznek és fájdalmasnak nevezte a keleti katonai helyzetet. Moszkaljov 2022 márciusa óta töltötte be ezt a posztot, nem sokkal azután, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.