Hasplasztikára mentek Mexikóba, mindnyájukat elrabolták

külföld
2023 március 07., 07:56

„Olyan ez, mint egy rossz álom, amiből fel akarsz ébredni” - mondta Zalandria Brown, egy észak-karolinai nő az AP-nek, miután megtudta, hogy testvérét és három barátját elrabolták Mexikóban.

A négy amerikai pénteken lépte át a határt Texas délkeleti csücskénél, és ahogy megérkeztek az első városba, Matamorosba, rögtön lövöldözésbe keveredtek. Ezután felfegyverzett férfiak megragadták és egy terepjáró platójára dobták őket, azóta senki sem tudja hol vannak.

photo_camera Mexikói hatóságok az emberrablás helyszínén Fotó: STRINGER/REUTERS

Az AP szerint videó is elterjedt erről a közösségi médiában, és legalább egyikük egyértelműen életben volt, amikor elvitték. A többiek a képek alapján halottak vagy sérültek lehettek. Az FBI 50 ezer dollárt ajánlott az áldozatok hazatéréséért és az emberrablók kézre kerítéséért.

Mint kiderült, a négyfős társaság egyik tagja hasplasztikai műtétre készült, és azért kísérték el, hogy ne kelljen egyedül vezetnie. Az AP-nek nyilatkozó Zalandria Brown testvére, Zindell a kísérők között volt, és mivel tisztában volt a kockázatokkal, többször felvetette, hogy mégse kéne elutazniuk.

Matamorosban évek óta gyakran összecsapnak bűnözői csoportok.