2023 március 13., 11:29

Tudjukki szerint nem lehetett követni, hogy mit csináltak az engedetlenkedők

Kapin Lilla és Törökné Pethő Erzsébet hallgatják a Belső-Pesti Tankerület saját kérésére megnevezhetetlen vezetőjét
photo_camera Kapin Lilla és Törökné Pethő Erzsébet hallgatják a Belső-Pesti Tankerület saját kérésére megnevezhetetlen vezetőjét Fotó: Bankó Gábor/444

A Belső-Pesti Tankerület vezetője, akinek a nevét saját kérésére nem írhatjuk le, azzal érvelt a tárgyaláson, hogy azért nincs tudomása arról, mit csináltak engedetlenségük idején az engedetlenkedő tanárok, mert ezt "nem lehet követni". Mint mondta, 3500 pedagógus tartozik a tankerületéhez, közülük kb. kétszázan vettek részt a tiltakozásban.

Szerinte a tanárok legfontosabb feladata tanóráik megtartása, és azzal, hogy elmaradtak az óráik, a pedagógusok kényszerhelyzetbe kényszerítették bele az iskolákat. Majd arról beszélt, hogy a helyettesítések megszervezése nagy terhet rót az intézményekre, vagyis lényegében azt is elismerte, hogy volt helyettesítés. Marosi reményét fejezte ki, hogy az intézményvezetők nem jóváhagyták vagy támogatták, hanem csak tudomásul vették tanáraik engedetlenségét. Hogy az érintett intézmények rendkívüli órarendeket vezettek be, az szerinte kényszerhelyzet volt.