Már két hete a budai agglomerációban kóborol egy farkas

ÁLLAT
2023 március 16., 06:11

Korábban a Vértesben észlelték, de már a dél-budai agglomerációban mászkál az a farkas, ami Svájcból indult, ezt a Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport közölte a 24.hu-val. A svájci szervezet jeladóval követi a farkas útját.

„Az M237 kódszámú farkas – amely több mint hétszáz kilométeres vándorlás után az Alsó-Rajna-völgytől egészen a Budapesthez közeli Vértesig jutott – továbbra is Budapest térségében van” – közölte a szervezet, akik szerint „az állat mozgása lelassult”. A farkas mozgásáról tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat is.

A lapnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs referense, Kálmán Gergely azt mondta: „A farkas két hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítunk arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik.” Ehhez hozzátette, hogy „a farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos. A vadon élő farkas emberre történő támadása Európában nem ismert, és Magyarországon sem fordult elő ilyen eset egyetlen alkalommal sem”.