Méghogy az Orbán pizza megosztó: itt a „Túl Sok Koriander” pizza Japánból

gasztronómia
2023 március 21., 16:53

Egy hete még azt hihettük, hogy a jalapeno paprikás, narancsos , barbeque-szószos Orbán pizza a legmegosztóbb új íz, ami a fideszesek március 15-i egyenebédje volt, de a japán Pizza Hut rátett egy jó nagy lapáttal. Március 20-tól ugyanis néhány hétig kapható a „Túl Sok Koriander” nevű pizza, amit több maréknyi friss korianderrel szórtak tele.

Koriander. Sok koriander.
photo_camera Koriander. Sok koriander.

Az ígéret szerint szeletenként legalább három szálat raknak rá a világ legmegosztóbb fűszeréből, ami a rajongóinak mennyei manna, esküdt ellenségei szerint viszont olyan íze van, mintha szappanba harapna az ember. Persze nemcsak koriander van a tésztán, hanem paradicsomszósz, édes-csípős yangnyeom szósz és garnéla is. Állítólag ezzel a húzással a Z generációs vásárlókat szeretnék bevonzani. „Szokatlan mennyiségű korianderről van szó, amelyre a Z generáció csak azt tudja majd mondani: Hú, olyan, mintha a fű nőne.” - írták a sajtóközleményben.

Nem ez a cég első fura terméke, korábban például Dél-Ázsia több országában piacra dobták a durianos pizzát is. (Insider)