Ismét ukrán városokat bombáztak az oroszok

külföld
2023 március 22., 09:22

Az orosz csapatok több ukrán város ellen is bombatámadást hajtottak végre szerdán - írja a BBC. A támadásoknak legalább négy civil halálos áldozata van Kijev egyik elővárosában, köztük egy 11 éves gyerek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése szerint az orosz csapatok 21 "gyilkos drónnal" támadtak ukrán célpontokat szerdán, az ukrán hadsereg szerint ebből 16-ot sikerült még időben lelőni. Az ukrán főváros környékén kívül támadás érte Odeszát, ahol egy kolostor területén találtak egy lakóépületeket, és az észak-nyugat ukrajnai Zsitomirt. Odeszában három ember megsérült, Zsitomirban csak anyagi kárról szólnak a jelentések. Zelenszkij a támadások kapcsán azt nyilatkozta, minden alkalommal, amikor Moszkvában valaki ki akarja mondani a béke szót, újabb támadást rendelnek el. Az ukrán elnök ezzel valószínűleg Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csinping kínai elnök találkozójára utalt, ahol elvileg Moszkva "béketerve" is központi szerepet kap.

Az orosz megszálló csapatok vezetése közben azt közölte, hogy a Krím-félszigeten lévő Szevasztopolnál megsemmisítettek három "tárgyat", amelyek az ott állomásozó orosz hadiflottát akarták megtámadni. A hadihajókban nem esett kár. Az ukrán hadsereg ezt nem kommentálta, korábban viszont bejelentette, hogy orosz rakétákat semmisítettek meg a krími Dzsankoj közelében.