Ukrajnában járt Orlando Bloom

külföld
2023 március 27., 13:42

Kijevben járt Orlando Bloom. A Gyűrűk ura és a Karib tenger kalózai filmek sztárja az UNICEF jószolgálati nagyköveteként látogatott Ukrajnába, ahol Volodimir Zelenszkij elnökkel is találkozott.

Bloom három napot töltött Ukrajnában, ezalatt Kijev mellett Irpinben és Gyemidivben is járt. A Volodimir Zelenszkij közösségi oldalain közzétett videóban az ukrán elnöknek arról beszél, milyen bátorító látni az ukrán emberek kitartását és bátorságát, azt, hogy a háború nehézségei ellenére micsoda erőt sugároznak, és azt, hogy Zelenszkij hogy egyben tudja tartani az országot. Azt is mondta viszont, hogy az ukrán gyerekek szemében látni a háború okozta szorongást.

Bloom, aki 2009 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete különböző humanitárius projektekben, beszámolt az ukrán elnöknek egy ukrán családról, amelyben a szülők öt saját gyermekük mellett négy gyereket fogadtak örökbe az elmúlt három évben. Mint mondta, az UNICEF támogatja az ilyen szülőket, hogy minden ukrán gyermek részese lehessen egy meleg, szerető, elkötelezett családnak. Instagram-oldalán posztolva Bloom a családi közeg előnyeit hangsúlyozta a gyermekotthoni elhelyezéssel szemben. "Az ukrajnai gyermekeknek vissza kell kapniuk a gyermekkorukat" - mondta a 46 éves színész, aki azoknak az ukrán gyermekeknek a sorsát is megemlítette, akiknek a hollétéről nincs hír. Anélkül, hogy kimondta volna Vlagyimir Putyin nevét, "háborús bűnösként" beszélt az orosz elnökről.Az ukrán gyermekek elhurcolása miatt a hágai Nemzetközi Bíróság letartóztatási parancsot adott ki Putyin ellen. Oroszország ugyanakkor tagadja, hogy gyermekeket deportáltak volna Ukrajnából. Moszkva megfogalmazása szerint a gyermekeket csak biztonságba helyezték az ukrajnai háború miatt.

Bloom 2016-ban már járt Ukrajnában, tavaly pedig Moldovába menekült ukrán családokkal is találkozott az UNICEF nagyköveteként. (MTI)