Eltűnt a HírTV videója, amiben Bencsik András jó hírként ünnepelte, hogy Ugandában halálra lehet ítélni a melegeket

POLITIKA
2023 március 29., 13:50

Hiába keressük a YouTube-on a Bayer Zsolt-féle Sajtóklub legutóbbi adását, amiben Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője jó hírként tálalta, hogy Ugandában kivégzik a melegeket, ha összeházasodnak.

Bencsik „bubu”-ként hivatkozott a melegekre, és azt mondta:

„Van egy jó hírem is. (...) Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik. Az amerikaik tombolnak. 100 százalékos egyetértéssel hozta meg ezt az ugandai parlament, amiben az a gyönyörű, hogy ez egy jelzés. Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”.

link Forrás

Ugandában az azonos neműek közötti kapcsolat már eddig is illegális volt. Az ugandai parlament - két képviselő kivételével - március 21-én fogadta el a törvényjavaslatot, ami tovább szigorítana ezen a helyzeten. A jogszabályt az elnöknek még alá kell írnia, erre jó esély van, miután Yoweri Museveni deviánsnak tartja a melegeket. Ha a jóváhagyás megtörténik, a világ legszigorúbb melegellenes törvénye lép hatályba vallási okokra hivatkozva.

A Telex szerint az adás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz is bejelentés érkezett.