Márki-Zay szerint nincs politikai oka, hogy négy hónap alatt hat vezető beosztású dolgozó mondott fel a városházán

POLITIKA
2023 április 04., 14:56

Hat vezető beosztásban dolgozó ember is távozott a hódmezővásárhelyi városházától az elmúlt pár hónapban, de ennek Márki-Zay Péter szerint nincs politikai oka: februárban Kis Andrea alpolgármester jelentette be lemondását, januárban Szabó János fejlesztésekért és a működtetésért felelős alpolgármester döntött úgy, hogy inkább otthagyja a közéletet, de a Telex kérdésére a polgármester azt mondta, a távozásoknak semmi közük az ő személyéhez vagy politikai tevékenységéhez.

Kis Andrea erről mást mond: lemondásakor úgy nyilatkozott, Márki-Zay „az előző rendszer tükörképét" hozta létre, annak minden hibájával együtt; a közgyűléseket személyeskedéstől sem mentes viták, egymás véleményének letiprása jellemzi, valamint dezinformációról, lejárató posztokról és vádaskodásokról is beszámolt. Kistől Márki-Zay már tavaly áprilisban megvonta minden feladatkörét, de leváltani nem tudta. Szabó János ezzel szemben azt mondta, a polgármesterrel sosem volt semmilyen konfliktusa.

Rajtuk kívül még négyen jöttek el év eleje óta, akik vezető pozícióban dolgoztak a városházán vagy valamelyik fontos önkormányzati cégnél, kulturális intézménynél. Karsai Éva, a város jegyzője - aki már csak április 9-ig tölti be a hivatalát - távozását azzal magyarázta, hogy a kiélezett politikai helyzetből adódó rengeteg feladat és felelősség miatt kénytelen volt meghozni ezt a döntést.

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje szerint a lemondottak között különböző politikai beállítottságú emberek vannak, de mindegyikkel remek a kapcsolata. A lap kérdésére az önkormányzat sajtóreferense az érintettek nevében adott ki közös nyilatkozatot, amelyben ők azt „közölték”, a távozásuknak nincs semmilyen politikai vetülete.

(via Telex; Szegeder)