Továbbra sem hajtja végre a jogerős ítéletet, újabb 500 ezer forintra büntette a bíróság a TV2-t

Média
2023 április 04., 08:25

Juhász Péter, az Együtt egykori politikusa, a Facebook-oldalán azt írja, hogy a bíróság újabb 500 ezer forintos büntetést rótt ki a TV2-re, miután a társaság nem hajtotta végre a korábbi jogerős ítéleteket.

A TV2-nek, mint azt írtuk március végén, 16-szor és 16 pontban kell bocsánatot kérnie Juhász Pétertől, miután Tények című hírműsorukban több alkalommal és bizonyítottan valótlanságokat terjesztettek róla.

link Forrás

Egy 2021 őszi ítélet kötelezné erre a kormánypárti televíziót, de a TV2 ennek a mai napig nem tett eleget maradéktalanul.

Januárban ezért Juhász és ügyvédje bírósági végrehajtást rendelt el a társasággal szemben, ám a jelek szerint a jogrend nem képes kikényszeríteni az ítélet teljesítését.

A felperesek annyit tudnak tenni, hogy minden újabb határidő letelte után újra kezdeményezik a végrehajtást, és ha azt nem hajtják végre, a bíróság kiszabhatja az újabb maximális, 500 ezer forintos büntetést.

„Ez a TV2-nek ez még mindig aprópénz. Pavel Stanchev szava pedig nekünk nem ér fillért sem. Stanchev úr, a TV2 vezérigazgatója decemberben nyilatkozta a Média1-nek ezzel az üggyel kapcsolatban, hogy ő nem volt ott, amikor a brutális hazugságcunami elöntötte a stúdiójukat, de az ő vezetése alatt a TV2 minden törvényt betart. Aki találkozik Stanchev úrral, kérdezze már meg tőle, hogy ha ez igaz, akkor hogy fordulhat elő, hogy már második alkalommal kell büntetést fizetniük, mert nem hajtják végre a bíróság jogerős ítéletét”

- írja posztjában Juhász.

A Juhász-per történetéről itt írtunk részletesen.