Navracsics Tibor elköltözött a feleségétől

ÉLET
2023 április 06., 04:09

Navracsics Tibor már tavaly május óta nem hordja a jegygyűrűjét a Blikk észrevételei szerint, és bár az idén januárban leadott vagyonnyilatkozatában még azt írta, hogy házas, és az új, tavaly júniusban vásárolt családi házában is csak 50 százalékban tulajdonos, a lap megkereste az uniós pénzek megszerzéséért felelős minisztert, hogy együtt van-e még a feleségével. Navracsics a következőt válaszolta:

„Nem válok, átmenetileg külön élünk. Mivel ez a családunk belügye, ezért a sajtó képviselőit arra kérem, legyenek tekintettel a gyermekeinkre, és tartsák tiszteletben a döntést. Köszönöm.” Navracsics és második felesége, Prevoz Anikó, aki korábban a Fidesz munkatársa volt, 2006-ban házasodtak össze. Prevoz később a párthoz közeli Nézőpont Intézetnél helyezkedett el. Navracsicsnak az első házasságából egy, a másodikból két lánya született.

Navracsics Tibor 2022. szeptember 18-án.
photo_camera Navracsics Tibor Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

A lap emlékeztetett rá, hogy a területfejlesztési miniszter korábban úgy fogalmazott feleségéről: „Ahhoz, hogy egy család egyben maradjon, s hogy a kereszténységét meg tudja őrizni, nagyon nagy szükség van egy olyan személyre, aki ezt őrzi és emellett tartja az embert.”

Ugyanezen vallási rendezvényen a Kaposvári Egyházmegye honlapján megjelent tudósítás szerint Prevoz is beszélt házasságukról. Ő azt mondta: „A férjemmel nagyon komolyan kell vennünk, hogy hiteles keresztény életet tárjunk a gyermekeink elé, s hogy rólunk példát tudjanak venni. Azt látom, hogy a példamutatás elengedhetetlen, de önmagában kevés a mai időkben ahhoz, hogy a gyerekek megmaradjanak a hitben. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, még rengeteg mindenre van szükség. Az egyik ezek közül az, hogy rajtunk kívül megismertessük őket olyan emberekkel, akik példát tudnak mutatni számukra.”