Pár hete foglalkoztunk a gyerek- vagy ifjúsági irodalommal a 444. oldalban, ahol a Pagony kiadó vezetője azt mondta, hogy az ennek a korosztálynak szóló könyvekben az illusztrációra kellene fő produktumkent tekinteni, és nem is a szövegekre. Itthon viszont ez nem könnyű, hiszen a művészettörténet oktatást érdemben szinte teljesen megszüntették, ráadásul a magyar ember úgy van vele, hogy amiben kép van és nem szöveg, az már nem is lehet igazi könyv. Herbszt László illusztrátor, a MOME oktatója, és az ELTE-n művészettörténetet oktató Révész Emese volt a 444. oldal vendége.
A címlapkép Herbszt László munkája, a Budapesti Illusztrációs Fesztivál arculata.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.