18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Tömegek zarándokolnak az amerikai apáca holttestéhez, akit négy éve temettek el, de nemrég kiderült, hogy nem bomlott le a teste (18+)

ÉLET
2023 május 27., 15:29

Egyre többen zarándokolnak el Missouri állam egyik bencés zárdájába, hogy megnézzék vagy megérintsék azt, amit egyesek csodának, mások igen ritka, de természetes jelenségnek tartanak. Ez a valami egy 2019-ben, 95 évesen meghalt amerikai apáca négy évvel később is romlatlannak kinéző holtteste. A kérdéses kolostort 70 éves korában személyesen megalapító Wilhelmina Lancaster nővér testét azért exhumálták nemrég, mert a kolostor kápolnájában alakították ki a végsőnek szánt nyughelyét és át akarták költöztetni. Csakhogy az egyszerű fakoporsó felnyitása után óriási meglepetés érte a nővéreket: Wilhelmina négy év elteltével szinte úgy néz ki, mintha most fektették volna ravatalra. Vagyis igazából inkább olyan, mint valami furcsa viaszszobor, de semmiképp sem emlékeztet bomló emberi testre. A kolostorban állítják, hogy Wilhelminát nem balzsamozták be ls sima fakoporsóba temették.

A Kansas City - St Joseph püspökség közleményt adott ki arról, hogy az egyház hivatalos vizsgálatot indított az apáca ügyében, akinek négy, koporsóban töltött év alatt sem igazán változott meg a teste, de szentté avatási eljárásról egyelőre nincsen szó.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.