Thrillerbe illő módon kapcsoltak le egy fegyveres gyilkost Dél-Karolinában

külföld
2023 június 09., 17:32

Kayla Wallace rendőrtisztnek már csak 30 perce volt hátra a munkaidejéből, amikor egy megállított egy piros lámpán áthajtó fehér terepjárót május 28-án North Myrtle Beachen, Dél-Karolinában.

A volánnál egy nő ült, mellett az utasülésen egy férfi. Wallace megkérte a nőt, hogy álljon félre, és szálljon ki az autóból. A nő így tett, de feltűnően stresszesnek látszott.

link Forrás

A jegyzőkönyv szerint a rendőrnő felszólította a nőt, hogy csukja be maga mögött az ajtót. Ekkor a férfi is kinyitotta az ajtót, és azt mondta, nem tudja lehúzni az ablakot. A nő ezután közölte a rendőrnővel, hogy hányingere van, lehet hányni fog. Ezután, így a jegyzőkönyv, a nő – kihasználva, hogy a férfi épp nem figyelt felé – látványosan artikulálva, de hang nélkül azt tátogta a rendőrnőnek:

„Segítség, segítség!

Wallace észlelte a helyzetet, és a rendőrautó hátsóülésére ültette a férfit, amíg kikérdezte a nőt. A nő elmondta, hogy a férfi épp lelőtt valakit, majd menekülés közben fegyverrel arra kényszerítette, hogy vezessen el a helyszínről.

Wallace csak az intézkedés alatt kapta meg azt az üzenetet, ami szerint a rendőrség egy fehér terepjárót keres, aminek köze lehet egy félórával korábban történt lövöldözéshez. Mint kiderült, a rendőrnő nem tudott az incidensről.

A férfit, a 29 éves Collins Bates-t a helyszínre hívott megyei rendőrök letartóztatták. Többek között gyilkosság és emberrablás vádjával állítják bíróság elé.

A támadó fegyverét később Wallace autójában megtalálták.

A címlapi kép illusztráció. (BBC)