Bepörgött a legújabb TikTok-trend, a fél internet attól hangos, hogy „hmm, milyen jó a fagyi!”

külföld
2023 július 25., 08:51

2023 nyarának legújabb őrülete: zömmel fiatal lányok TikTok élő adásokban rövid kifejezéseket és mozgásokat ismételgetnek, miközben naponta több ezer dollárt keresnek a nekik küldött fagylaltos és cowboykalapos emojikkal. Van, aki eközben egy hajvasaló segítségével egyesével popcornt is pattogtat. Igen.

Annak, akinek ezt első olvasásra nehéz lenne elképzelnie, itt egy példa:

link Forrás

Ő Pinkydoll, polgári nevén Fedha Sinon, aki júliusban vált a közösségi média legújabb hírességévé, köszönhetően a szokatlan livestreameknek, amikben a játékosok által nem irányítható videojáték-karaktereket, azaz NPC-ket utánoz. Ezekre a karakterekre jellemző, hogy előre megírt, gyakran ismétlődő mondatokkal kommunikálnak, és előre leprogramozott cselekedeteket hajtanak végre. Ráadásul mivel az emberek a való életben sem állnak tökéletesen mozdulatlanul, ezért a videojátékok NPC-i is gyakran ugrálnak vagy imbolyognak, hogy ezzel is jelezzék a játékosoknak: interakcióba lehet velük lépni. Az újonnan befutott NPC streamerek ezt az „üresjárat-animációt” is utánozzák.

link Forrás

Az NPC cosplayes műfaj hónapok óta trendingel a social media bizonyos részein. Ezekben a videókban a tartalomgyártók a Grand Theft Auto, a Skyrim vagy más videojátékok szereplőit alakítják, merev mozdulatokkal és az NPC-kre jellemző esetlen gesztusokkal. Egy lengyel táncospár már online kurzust is indított, ahol 10 dollárért cserébe a leírás szerint megtanulhatjuk, „hogyan kell tökéletesen egyenes vonalban járni, hirtelen megállni vagy egy pillanat alatt megfordulni”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.