Miért próbálta meg kicsinálni Kőszeg Ferencet a kíméletlen Gulyás Márton, Kőszeg miért mondott rémes dolgokat, és miért adott ki méltatlan közleményt a Helsinki Bizottság?

publicisztika
2023 augusztus 15., 15:01
  • Áll a bál, miután a balos aktivista Gulyás Márton és a Partizán páros lábbal beleszállt a liberális legenda Kőszeg Ferencbe, amire nem más tett rá még egy lapáttal, mint a veterán jogvédő által alapított Magyar Helsinki Bizottság.
  • Maga Kőszeg is szépen hozzáadta a magáét a sztorihoz néhány dermesztően hangzó állítással.
  • Egyáltalán, miért kérdezgette úgy Gulyás a régesrég visszavonult, már véleményvezérnek sem számító, idős expolitikus-író-jogvédőt, mintha fontos közhatalmat gyakorló figura lenne?

Igazi nyomasztó értelmiségi-politikai botrány robbant ki a hét elején, miután sorrendben a következő dolgok történtek:

  1. A Partizán hétfőn kirakta a Youtube-csatornájára Gulyás Márton beszélgetését/életinterjúját Kőszeg Ferenccel.
  2. A Magyar Helsinki Bizottság nem sokkal később kiposztolt egy rövid közleményt a weboldalára, amiben úgy határolódott el a szervezettől közel 20 évvel ezelőtt távozott Kőszegtől az interjú miatt, hogy pedofíliát emlegetett, ugyanakkor nem hozott fel semmiféle konkrétumot, hogy mire alapozva, ezzel óhatatlanul is olyan hangulatot keltve, mintha egykori alapítója valami konkrétan pedofil dolgot mondott volna.
  3. Kőszeg Ferenc emiatt kedden lemondott a Helsinki Bizottság alapító elnöki címéről.

A közösségi médiában azóta izzanak a kommentek, de a hozzászólóknak csak egy része nézte és hallgatta meg, amiről szó van. Én gyorsan megtettem. Most rettentően kellemetlenül érzem magam, és szomorú lettem.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.