Olyan kérdést gurított az Origo a kormányinfón Gulyás Gergelynek, hogy a miniszter letette a fegyvert

POLITIKA
2023 augusztus 24., 15:53

Nagyon flottul szokott menni a kormányinfón a fideszes propaganda szereplése, Szentkirályi Alexandra felszólítja először is a közmédiát, aztán sorra a kormánypárti munkatársakat, akik a felolvassák a kérdéseiket a teszetosza autósüldőző Karácsony Gergelyről és a szánalmasan nevetséges, de a tanárok fizetését Brüsszelben sikeresen visszatartó baloldalról.

Erre most tessék, jött Fónyi-Tisóczki Flóra, az Origo munkatársa volt, és sarokba szorította Gulyás Gergelyt, aki előbb csak visszakérdezett, majd terelt. Ez volt A kérdés:

link Forrás

Leírjuk, hogy meglegyen:

„A Balaton ellen az elmúlt hónapokban indított támadásokat figyelembe véve lát-e miniszter úr külföldi érdekeket a baloldal viselkedése mögött, valamint lehet-e ennek is köze a guruló dollárokhoz?"

A kérdést még az Origó is kihagyta a saját közvetítéséből.

Később aztán Gulyás adott egy olyan választ egy másik kormánypárti munkatárs kérdésre, amivel ő lephetett meg mindenkit. A téma az volt, hogy míg korábban a magyar, a lengyel, a bolgár, a szlovák és a román miniszterelnök közösen lépett fel annak érdekében, hogy vámokat és kvótákat vezessenek be az Ukrajnából származó gabonára, a románok most megegyeztek az ukránokkal, hogy duplájára emelik a rajtuk keresztül átszállított ukrán gabona mennyiségét.

„Kétségkívül Románia kiugrott. Ilyen már történt”

próbált viccelődni Gulyás.

link Forrás

Kiváló példa volt, hogy Románia annak idején hamarabb ismerte fel, hogy a németek elveszítik a második világháborút, majd jobban előkészítve és sikeresebben fordítottak nekik hátat, lerövidítve az országban folyó öldöklést és pusztítást, és emberéleteket mentettek meg. A későbbi magyar kiugrás ezzel szemben sikertelen volt, Magyarország a végsőkig kitartott a nácik mellett, mindez pedig rengeteg áldozattal és pusztítással járt. Észak-Erdélyt meg visszakapta Románia.

Hogy mi köze ennek az ukrán búzáról hozott román döntéshez? Azt csak Gulyás tudhatja.