Ukrán drónokat lőttek le Moszkva közelében

külföld
2023 szeptember 05., 07:11

Három ukrán drónt semmisített meg a légvédelem Moszkva környékén az orosz védelmi minisztérium kedd reggeli tájékoztatása szerint. Közleményük alapján a légvédelem Kaluga, Tver és Moszkva megyékben semmisített meg ukrán drónokat. Ez utóbbi drón jutott legközelebb Moszkvához, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester szerint ennek roncsai egy vevőszolgálati épületre hullottak Istra kerületben, a Kremltől 65 kilométernyire észak-nyugatra.

Vlagyimir Putyin elnök 2021. január 5-én zavidovói elnöki rezidenciáján, a Rusz palotában. Kedden ennek a közelében lőtt le egy ukrán drónt az orosz légvédelem.
photo_camera Vlagyimir Putyin elnök 2021. január 5-én zavidovói elnöki rezidenciáján, a Rusz palotában. Kedden ennek a közelében lőtt le egy ukrán drónt az orosz légvédelem. Fotó: SPUTNIK/via REUTERS

Szobjanyin szerint a drónok moszkvai célpontokat támadtak volna. A RIA Novosztyi hírügynökség beszámolójában ugyanakkor megjegyzi, hogy Tver megyében Zavidovo falunál lőtték le a drónt, márpedig Zavidovóban van a Rusz palota, Putyin elnök egyik hivatalos rezidenciája.

A polgármester és a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Tver és Kaluga megyék fölött lelőtt drónok nem okoztak károkat. A dróntámadásról beszámoló Reuters független forrásból nem tudta megerősíteni a hivatalos orosz tájékoztatásban foglaltakat. (Reuters via The Guardian)