Újabb nyomozás indult Russell Brand ellen a zaklatásos ügyek miatt

külföld
2023 október 02., 15:35

Még egy nyomozást indított a brit rendőrség Russell Brand színész, humorista ellen a zaklatással kapcsolatos vádak miatt, írja a Reuters. A múlt héten jelentette be a londoni rendőrség, hogy a sajtóértesülések nyomán vizsgálatot indítottak számos szexuális bűncselekmény ügyében, amelyeket állítólag a fővárosban és országszerte követett el Brand.

Most a Londontól északnyugatra található Temze-völgyi rendőrség azt közölte, hogy vizsgálja egy nő vádjait.

„A Temze-völgyi rendőrség az elmúlt két hétben új információkat kapott a zaklatásos vádakkal kapcsolatban, amelyek 2018-ig nyúlnak vissza” - olvasható a rendőrség közleményében, de ennél többet nem árultak el a zajló vizsgálatra hivatkozva.

Négy nő vádolja nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi bántalmazással Russell Brandet, amelyről a brit Sunday Times, a Times és a Channel 4 tévécsatorna közös nyomozásából született cikk.

A 48 éves Brand már a vádakról szóló cikk megjelenése előtt közzétett egy videót, mintegy megelőzve mindent és mindenkit, hogy elmondja, „rendkívül nyugtalanító” leveleket kapott, amikben „megdöbbentő és meglehetősen barokkos támadások litániáját sorolták fel”. Brand azt mondta, a „néhány nagyon komoly állítást” „teljes mértékben” tagadja. A vádakról ebben a cikkben olvashatnak hosszabban: