Gyurcsány Ferenc kigondolt egy új eszközt, amivel kormányváltást tud adni az emberek kezébe

POLITIKA
2023 október 19., 08:41

„Hiányzik egy eszköz, egy híd a polgárok és a politika között. Ami ösztönöz, jutalmaz, tájékoztat és lehetővé teszi számunkra, hogy látható és érzékelhető módon vegyünk részt a politikai folyamatokban. A kormányváltást az emberek kezébe kell adni. Erre készülünk október 22-én.”

Ezzel a rejtélyes üzenettel igyekszik felhívni a figyelmet Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke arra, hogy nemsokára (már csak hármat kell aludni!) valami nagy bejelentésre készülnek.

Ez egyébként a DK születésnapja, ajándékként pedig úgy tűnik, valamit mindenképp szeretne az emberek kezébe adni a volt miniszterelnök.

A képek tanúsága szerint leginkább telefont.Ugyanis nem ez az egyetlen olyan kép, amin a telefonját mosolyogva bűvölő emberekkel reklámozza a pártelnök a Nagy Bejelentést, a Jövő Aktivistája is a telefonjába bújva bazsalyog, mint az őszi vadalma.

A leírás szerint ráadásul létrehoznak „egy közösséget, ahol minden tetted a kormányváltásért jutalmat ér.” Belegondolni is izgalmas, hogyan fogja ez az eszköz ösztönözni és jutalmazni a felhasználóit - bár persze könyvtárnyi irodalma van már annak, hogyan szippantják be egyes telefonos játékok a gyerekeket, pont ezzel az ösztönző-jutalmazó stratégiával.

Gyurcsány egyébként érti a modern idők szavát: nemrég indított TikTok-csatornát is, amelyen igazán trendi, fiatalos hangvételben igyekszik megszólítani az ott lebzselő korosztályt, akiket amúgy is régóta kiemelt célcsoportjának tekint.

És mint az köztudott, a fiatalok nagyon szeretik nyomkodni a telefonjaikat - nem csoda, hogy az innovatív pártelnök ezen a fronton is támad.

Nem is akárhogy!

Én például egy szép júniusi délutánon rettentem meg, ettől:

Mivel értelemszerűen elsőre korhatárosnak olvastam, és amúgy is volt bennem némi neheztelés, korábban ugyanis már ageshamingelt egy üzenetben a Gyurcsány-bot (közölte, hogy csak akkor találkozhatunk, ha fiatal vagyok - nem is akarok róla beszélni), kevéssé lelkesen nyitottam meg az üzit, hogy végül izgalmak helyett az inflációs akadémia promójával szembesüljek - ami kevéssé csigázott fel.

Persze lehet, mások meg épp az ilyesmiktől ragadnak kormányváltó kezükbe telefont, hogy új közösséget építsenek Gyurcsány Ferenccel.

Kiderül, meglátjuk.

Addig pedig ajánlom olvasásra Szily László tollából a Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki tarajos sül című írását, amelyben egy másik óriási, éppen futó DK-s kampány, az egymillió példányban kinyomtatott brossúra tartalmát elemzi.