Izraelben már a civilek is fegyverkeznek, Ciszjordániában is forrósodik a helyzet

2023 október 20., 16:53

Az antiszemita bűncselekmények száma 1300, az iszlamofóboké 140 százalékkal nőtt Londonban

Fokozta a járőrözést a londoni rendőrség, miután látványosan megnőtt a városban a feszültség a háború kitörése óta. Közlésük szerint az antiszemita bűncselekmények és sértések száma több mint 1300 százalékkal nőtt, míg az iszlamofób indíttatásúaké 140 százalékkal emelkedett. Október 1. és 18. között 218 antieszmita bűncselekmény történt, míg 2022. azonos szakaszában csupán 15. Az iszlamofób sértések esetében ez a szám 42-ről 101-re emelkedett.

„Sajnálatos módon a fokozott rendőri jelenlét ellenére London-szerte jelentős növekedést tapasztaltunk a gyűlölet-bűncselekmények számában” - áll a közleményben. Bűncselekménynek számítanak a személyes vagy online gyalázkodások, a faji vagy vallási indíttatású bűncselekményi károkozások is.

A rendőrök összeszen 21 letartóztatást hajtottak végre gyűlölet-bűncselekmények miatt. „A konfliktus közvetlen hatással van Londonra és a londoniakra, a fővárosban egyre gyakrabban tapasztalhatók az iszlamofób és antiszemita gyalázatos esetek”- mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

(Guardian)