A pillanat, amikor Elon Musk kisbabaként viselkedett, és tényleg majdnem elsírta magát

gazdaság
2023 október 26., 07:46

Elon Muskról azt állítják, hogy „kisbabaként viselkedett” és szó szerint a sírás szélén állt a Tesla harmadik negyedéves eredményeinek láttán. Az Independent arra a Kevin Paffrath pénzügyi elemzőre hivatkozva írja ezt, aki maga is Tesla-részvényes.

Paffrath „szörnyűnek” minősítette a Tesla vezérigazgatójának viselkedését a harmadik negyedéves eredménybeszámoló során. „Szánalmas, hogy egy vezető a gazdasági eredmények miatt sír, ahelyett, hogy egy tervvel állna elő” – fogalmazott Paffrath.

Paffrath a Yahoo Finance-nek arról is beszélt: a részvényeseknek tudniuk kell az ilyen esetekben, hogy van fény az alagút végén, „ahelyett, hogy egy panaszkodó vezérigazgatót hallanánk, aki valójában nem biztosítja ezt az utat”.

A Tesla a vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredményekről számolt be, mind az egy részvényre jutó eredmény, mind a 23,35 milliárd dolláros bevétel elmaradt az elemzői becslésektől. A problémák ellenére a vállalat részvényeinek árfolyama 96 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben, igaz, a majdnem sírós esemény után két nap alatt 15 százalékot esett.

Az 1,9 millió követővel rendelkező YouTuber Paffrath nem az egyetlen elemző volt, aki bírálta Musk produkcióját.

Dan Ives, a Wedbush Securities elemzője „mini katasztrófának” nevezte a telekonferenciát, amelyen az „óvatos” Musk úr lekicsinyelte a Cybertruckkal kapcsolatos várakozásokat, és a magas kamatlábakra összpontosított.

„Megástuk a saját sírunkat a Cybertruckkal” – mondta Musk úr a telefonbeszélgetésen. Bár nagyszerű terméknek nevezte azt, hozzátette, hogy mérsékelni akarja a várakozásokat a régóta várt pickup teherautóval kapcsolatban.

„A kereslet az egekbe szökött. Több mint 1 millió ember van, aki lefoglalta az autót, tehát nem a keresletről van szó. De meg kell csinálnunk, és olyan árat kell elérnünk, amit az emberek megengedhetnek maguknak” – fogalmazott, és azt mondta: ez őrülten nehéz dolog lesz.