Kezd egymásra találni a naptár és az időjárás

időjárás
2023 november 09., 06:53

Derült, napos időre lehet számítani csütörtökön az ország nagy részén, csak északon, északkeleten lehet találkozni párásabb, ködösebb tájakkal, ott -2, -3 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, írja az Időkép. A jó idő a nap nagy részében kitart, nyugat felől azonban egyre több fátyolfelhő sodródik az ország fölé, valamint feltámad a déli szél, a Dunántúlon többfelé erős lökések lehetnek. 10 és 16 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Pénteken azonban nyugat felől ismét egy hullámzó hidegfront érkezik, felhősre, csapadékosra fordul az idő. Kezdetben a Dunántúlon várható eső, majd délután a középső, este a keleti tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé hullhat kiadós, 10 millimétert meghaladó eső, erre nagyobb esély az ország nyugati és északi felén van. A csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, melegebb a napközben még csapadékmentes keleti, délkeleti tájakon lesz.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szombaton keleten van esély újabb tartós esőre, a Dunántúlon inkább elszórt záporok alakulhatnak ki. A hőmérséklet is egyre inkább a novembert idézi majd, 7 és 13 fok közötti maximumok várhatók.