Mi is hiányzott eddig az országból? Ha úgy érzed, hogy a 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok miniszteri biztosa, akkor remek hírünk van

belföld
2023 november 23., 20:48

Japán megnyugodhat, Magyarország gondolt arra, amire gondolni kellett: 2023. november 24-től van miniszteri biztosa a 2025-ös (már csak bő ötszáz nap, szóval igencsak a körmünkre égett!) oszakai világkiállítás magyar megjelenésének és a megjelenés előmozdításának és a megjelenés-előmozdítással kapcsolatos diplomáciai feladatoknak.

Kristó Ákosnak hívják.

A Hivatalos Értesítő csütörtöki számában jelent meg Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter utasítása a 2025. évi Oszakai Világkiállításon történő magyar megjelenés előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos kinevezéséről és feladatairól, ugyanis a miniszteri biztos tevékenysége Rogán irányítása alá tartozik. A miniszteri biztos titkárságot nem kap, de „a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. § (6) bekezdése szerinti díjazásra és juttatásokra jogosult”. Ez helyettes államtitkári illetményt jelent, ami ez év tavaszától maximum havi 2,1 millió forintot jelent.

Kristó Ákosról a Hivatalos Értesítőben megjelent szöveg alapján nem lehet többet tudni, de mivel nem túl gyakori név, a feladatai alapján, valamint miután Rogán Antal alá tartozik, azt feltételezzük, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyetteséről van szó.