Már hárman vádolják nemi erőszakkal Puff Daddyt

külföld
2023 november 25., 07:14

Egy harmadik nő is szexuális zaklatással vádolja a Puff Daddyként híressé vált Sean Combst, miután egykori barátnője csütörtökön adott be keresetet ellene szexuális rabszolgaságra kényszerítés, bántalmazás és nemi erőszak miatt.

Cassie művésznéven ismert Cassandra Ventura - aki maga is R&B énekesnő - azt állítja, Combs többször kényszerítette arra, hogy az általa felbérelt férfi prostituáltakkal folytasson szexuális aktust, miközben ő maga nézte és filmezte ezt. Az együtt töltött tizenkét év alatt rendszeresen verte, megfélemlítette, drogokkal és alkohollal tartotta kontroll alatt. Amikor 2018-ban Ventura felvetette, hogy véget vet a kapcsolatnak, Combs meg is erőszakolhatta.

Puff Daddy és Cassie Ventura 2018 elején.
photo_camera Puff Daddy és Cassie Ventura 2018 elején. Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

A legutóbbi beadvány szerint Combs és Aaron Hall énekes-dalszerző a kilencvenes évek elején leitattak és váltásban erőszakoltak meg egy nőt és a barátját egy New York-i bulin, amit egy lemezkiadó cég szervezett. Pár nappal a történtek után Combs meglátogathatta a perben csak Jane Doe-nak nevezett áldozat otthonát, és megfenyegette, nehogy beszéljen bárkinek is az esetről.

A második per elég hasonló a másik kettőhöz: abban egy Joi Dickerson-Neal nevű nő állítja, hogy miután szerepelt a rapper egyik klipjében a kilencvenes évek elején, Combs vacsorázni hívta, majd a stúdiójába és egy másik ismeretlen helyre vitte, elkábította, megerőszakolta és mindezt levideózta, a felvételt pedig körbeküldte az ismerőseinek.

Puff Daddy szóvivője szerint a vádak nem igazak, a nők csak pénzt akarnak a rappertől.

A közelmúltban újra megszaporodtak a szexuális bűncselekményekkel szembeni keresetek az amerikai nyilvánosságban: pénteken járt le ugyanis a New York-i Adult Survivors Act felnőtt áldozatokról szóló törvény, ami egy évig lehetővé tette a szexuális bűncselekmények áldozatainak, hogy az elévülési idő után is pert indítsanak. A törvényt azért fogadta el az állam törvényhozása, mert felismerték, hogy a bántalmazás miatt elszenvedett trauma akadályozhatja az áldozatokat abban, hogy pert indítsanak.

(BBC via Rolling Stone)