Meghalt egy férfi Salt Lake City repülőterén, miután bemászott az egyik repülőgép hajtóművébe

külföld
január 03., 14:25

Tragédiával indult az új év az amerikai Utah állam fővárosában, Salt Lake City repülőterén. A rendőröket január 1-jén este értesítették, hogy az egyik utas egy vészkijáraton keresztül elhagyta a terminál épületét, és a kifutópálya irányába indult.

A rendőrök és a repülőtér munkatársai nem sokkal később ruhákat és egy cipőt találtak a kifutópályán. Ezután értesítették őket, hogy az utast felfedezték az egyik jégtelenítő szerkezetnél, a Delta légitársaság Salt Lake Cityből San Franciscoba tartó repülőgépe alatt.

A Delta légitársaság egyik repülőgépe 2023 augusztus 14-én
photo_camera A Delta légitársaság egyik repülőgépe Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

A rendőrök a légi irányítás segítségével szóltak a gép pilótáinak, hogy állítsák le a hajtóműveket. A férfit végül eszméletlen állapotban, az egyik hajtóműben találták meg. Előbb kiszabadították a szerkezetből, majd megpróbálták újraéleszteni. Az utas azonban a helyszínen meghalt.

A férfiről később kiderült, hogy Kyler Efingernek hívták, és egy Denverbe tartó gépre volt érvényes beszállókártyája. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra a hatóságok.

A San Franciscóba tartó repülőgép az incidens után visszaállt a beszállókapuhoz. A járatot törölték, az utasok jegyeit pedig más gépekre foglalták át.

(via CBS News)