„Az állatkert, az másik kerületben van” – mondta Gréczy Zsolt, amikor egy ideges fiatalember a DK fórumán kiabálni kezdett

POLITIKA
január 23., 06:05

Kulturális programbemutatót tartott a DK, amelyen részt vett Dobrev Klára mellett Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese, Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter és Szűcs Balázs, Erzsébetváros alpolgármestere is, utóbbi három politikus kerekasztal beszélgetését Gréczy Zsolt, a DK elnökségi tagja moderálta.

A programbemutató már éppen kezdett lecsengeni, amikor egy fiatalember fojtotta bele a szót Barkócziba. A Gulyáságyú Média videójában hallható, amint azzal kezd:

„2004-ben miért uszította a székelyeket és a magyarokat egymás ellen ebben az országban?”

link Forrás

A fiatalember itt minden bizonnyal a 2004. december 5-én megtartott ügydöntő népszavazásra utalt, amelyet a kettős állampolgársággal kapcsolatban tartottak, és amelyet a frissiben hivatalba lépett Gyurcsány-kormánynak kellett magára vennie (hogy aztán tökéletesen asszisztáljanak a Fidesz ekkor felépített politikai mítoszához, miszerint a magyar baloldal nemzetellenes). DK ekkoriban még nem volt, hogy is lett volna, hiszen az csak 2011-ben alakult meg.

A fiatalember azonban itt nem állt meg, úgy folytatta:

„2006-ért Gyurcsány Ferenc még felelni fog!”Ez talán különösebb magyarázatot nem is igényel, ha már a Fidesz mítoszépítése szóba került. A láthatóan kissé feldúlt fiatalember ezután a közönség első sorában ülő Dobrev Klárához is intézett néhány szót.

Maga elárulta az összefogást, nem állt ki Márki-Zay mellett a színpadon. Szégyellje magát! Maguk miatt tart itt ez az ország, maguk miatt!” - kiabálta, utalva arra, hogy 2022-ben az országgyűlési választás éjszakáján az összefogás pártjainak politikusai valahogy elszivárogtak a vesztes Márki-Zay Péter mellől, a színpadon már csak Karácsony Gergely és Donáth Anna állt mellette.

A fiatalembert szónoklata közben egy biztonsági őr kituszkolta a teremből, ám eközben még intézett néhány szót úgy általában a DK-hoz: „Menjenek innen, takarodjanak az országból. Meg a politikából is. Akkor majd talán lesz rendszerváltás, amit maguk mondanak.

Amikor a kedélyek nagyjából lenyugodtak, Gréczy Zsolt egy szellemes kiszólással nyugtázta a történeket:

„Ugye az állatkert az másik kerületben van? Igen, értem, köszönöm szépen” - összegzett, mire nagy kacagás volt a teremben.Alapítója erzsébetvárosi volt, Xantus János - kapcsolódott rá a kedélyeskedésre Szűcs Balázs, majd a témát Barkóczi zárta le azzal:

„Na, térjünk vissza a XV. kerülethez, az mégis csak egy kellemesebb téma szerintem.”

Így kell tehát európai, magyar, szociáldemokrata módon (legalábbis a DK jelszavai alapján) lereagálni, ha egy párt politikusai kritikával találkoznak.