A sötétség éjszakája: akikben annyi gerinc sem volt, hogy kiálljanak Márki-Zay mellé a színpadra

POLITIKA
2022 április 04., 09:59
comments 51

Teljesen átfagyva álltunk a Városligeti tó száraz betonmedrében, az ellenzéki eredményváróra felhúzott mobil színpad előtt. A pasija hiába próbálta vigasztalni a fociszurkoló módjára nemzeti zászlóba burkolózott, a teljes értetlenségtől hüppögve zokogó, legfeljebb húszéves lányt.

Ekkor már túl voltunk a XXI. századi magyar politika második legszomorúbb jelenetén, amikor a sírással küszködő Márki-Zay Péter rövid és minden bizonnyal ezen az estén véget ért politikusi pályafutásának legjobb beszédét mondta el úgy, hogy a színpadon nem állt mögötte senki a gyerekein és a feleségén kívül.

Ezt követte a XXI. századi magyar politika legszomorúbb jelenete, amikor kiderült, hogy Márki-Zay miért kérte meg az élete hajráját bemutató összellenzéki szövetség megjelent pártvezetőit, hogy csak a családja legyen fent vele a pódiumon. Hát azért, mert a hat demokratából eleve csak kettő, Donáth Anna (Momentum) és Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd) jött el egyáltalán, így még mindig ez volt a kevésbé kínos megoldás.

De hogy jutott ez az este idáig?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.