Taylor Swiftről készített deepfake pornó árasztotta el a Twittert

INTERNET
január 26., 09:54

Erősen szexuális töltetű, mesterséges intelligencia által generált, vagyis kamu pornóképek keringtek Taylor Swiftről az X-re átnevezett Twitteren majdnem egy teljes napig.

photo_camera Fotó: MICHAEL TRAN/AFP

A Verge szerint a poszt több mint 45 millió megtekintést, 24 ezer újraposztolást és több százezer lájkot generált, mielőtt még a bejegyzést készítő fiókot felfüggesztették volna. A poszt 17 órán át zavartalanul volt látható a Twitteren. Illetve az újra megosztott képek továbbra is láthatóak, a cikk szerint pedig egyes régiókban a „Taylor Swift AI” kifejezés továbbra is ott van a trending topikok között.

A 404 Media jelentése szerint a képek eredetileg egy Telegram-csoportból származhatnak, ahol a felhasználók mesterséges intelligencia által generált, explicit fotókat osztanak meg, leginkább nőkről.

A Twitter/X közleményében bár nem említette meg Swift nevét, azt írták, „a beleegyezés nélkül készített meztelen képek közzététele szigorúan tilos az X-en”, és az ilyen tartalmú posztokkal szemben „zéró toleranciát” alkalmaznak. Azt írták, minden ilyen képet „aktívan eltávolítanak” az oldalról, „megfelelő intézkedéseket” tesznek a felelős fiókokkal szemben, a további jogsértésekkel pedig „azonnal” foglalkoznak.